vrijdag 13 februari 2009

V-Day

Morgen is het 14 februari: Valentijnsdag.
Het is niet volledig onbegrijpelijk dat critici deze geforceerde feestdag bestempelen als bestemd voor gehersenspoelde schapen. Niet duidelijk gebaseerd op wat voor historisch feit van welke Sint Valentijn dan ook, heeft het nog minder te maken met Cupido. Dit westerse concept is in de jaren '90 uit Amerika komen overwaaien. Sindsdien heeft Valentine's Day hier een hoge vlucht genomen en Halloween is er een paar jaar geleden achteraan gewaaid. Het wachten is nu op Mardi Gras, Thanksgiving en Groundhog Day.

Voor dit opgelegde vaste moment van liefdebetuiging worden elk jaar meer knaken uitgegeven aan kaarten, bloemboeketten, bonbons en bling-bling. Met een grote glimlach moet ik dan denken aan een andere schijnheilige: San Andreas. Briljant in dit GTA-deel is de radio-commercial voor diamanten van DeKoch (veelzeggend uitgesproken als TheCock):

(Voice-over) 'Relationships can seem like an eternity.'
(Vrouw) '
YOU ASSHOLE! WHAT WERE YOU DOING WITH MY SISTER IN THAT HOT TUB?!?!'
(Voice-over) 'Relieve the pressure.'
(Gefluister) '
Ice...'
(Voice-over) '
Chill that bitch out... with ice.'
(Gefluister) 'Ice...'
(Voice-over) '
A diamond lasts forever. But your relationship might not. A diamond is love. Rock hard. And frozen in time. Luckily, most women are shallow, and materialistic.'
(Gefluister) 'Ice...'
(Vrouw) 'A DIAMOND? So you DO love me!'
(Voice-over) 'Nothing says I love you like a lump of carbon, mined by wage-slaves in Angola.'
(Vrouw) 'I don’t even know what I was mad at you about. Do you want a blow job?'
(Voice-over) 'Passion. It CAN be purchased. And it CAN be overpriced. Ice. Available and very expensive...'
(Gefluister) '
Ice...'
(Voice-over) '
... at DeKoch Diamonds.'

Diamanten kunnen één of meerdere ribben uit je lijf zijn en zijn misschien beter voorbehouden aan belangrijkere data. Je kunt het ook luchtig en origineel aanpakken door een rode strik te knopen om een paar stronken witlof met een handgeschreven kaartje eraan: 'With Love' (klinkt als witlof). Voorzien van een gemeende boodschap op de achterzijde heeft dit een suave, persoonlijke impact. De witlof verander je 's avonds in een salade met walnoten, stukjes appel of peer, spekjes en Parmigiano. Een vinaigrette van Balsamico, olijfolie en peper erdoorheen. Tagliatelle met een saus van garnalen en crème fraîche erbij, afgetopt met een op de huid gebakken zalmmoot. Aardbeien met slagroom toe. Dit alles bij kaarslicht en onder het genot van een fles champagne.

Distilleer hier deze boodschap uit: als je een beetje keukenprins op het witte paard
bent en de liefde door de maag gaat, zit je geliefde al snel op
rozen. (Als extra verrassing kun je de volgende ochtend alsnog een klein sieraad schenken.)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Caller: I am the President of a group called Citizens Raging Against Phones
Lazlow: CRAP?!?!
Caller: "Exactly!"
Lazlow: "Your organization's called 'crap,'...wh...what kind of moron are you...you wanna round people up for using a phone?!? But you...your calling up on a phone t...to tell the world about it! I...I mean, how many people are there in this 'crap'?"
Caller: "Citizens are raging against phones, Lazlow!!"
Lazlow: "How many people?"
Caller: "There are three of us. It's hard organizing meetings without the phones though. We've had to resort to carrier pigeons, and they keep disappearing."

Anoniem zei

Citizens United Negating Technology For Life And People's Safety.