zaterdag 27 juni 2009

Nietsverhullend

Vrouwen pronken met hun borsten. Dat lokt mannen aan. Maar hoe? Borsten weten zelf niet hoe geraffineerd ze te werk gaan. Ze denken misschien dat het om het bolle gaat, het zachte en vooral het vele. Maar kijk eens goed op een receptie vol dames met een décolleté. Waarheen dwalen de blikken van de mannen af? Wat weerhoudt ze van een serieus gesprek? Waar biedt een décolleté uitzicht op? Niet op die longbeschermers, hoe heerlijk ook tentoongesteld, maar op de split ertussen. Deze lokt de ogen van een man tot waar ze mysterieus verdwijnt, als een rivier tussen de rotsen. Niet het vlees wekt zijn verlangen, maar wat daartussen zit: het niets. Met niets brengen vrouwen de mannen het hoofd zo op hol als met niets.

- Décolletwéé -

Mannen zelf zitten ook niet zonder niets. Zij lokken de vrouwen met een kuiltje: de enige plek op de kin waar geen kin zit. Toch vallen veel vrouwen juist op dat kuiltje en op kuiltjes in wangen. Zo druist de belangrijkste aantrekkingskracht ter wereld, die tussen man en vrouw, in tegen de horror vacui. Kunstenaars kennen deze angst als de neiging om heel hun doek, heel hun wand of heel hun kerk vol te schilderen tot er geen leeg plekje meer over is.

2 opmerkingen:

GB zei

Een vrouw met een lege blik in de ogen, dat vind ik persoonlijk dan wel weer een afknapper. Mag je nog zo'n mooie décolletwee hebben!

Lady Grey zei

Ik heb nog nooit gekeken naar t kuiltje... hmmm... bij sommige vrouwenis het dus toch wat anders, wat ze lokt ;)